N O B E L

Voda kakva treba da bude!

Voda i zdravlje

Značaj vode za vaše zdravlje

Voda. Zvuči tako jednostavno.
 

H20 - dva atoma vodonika i jedan atom kiseonika.


Ova supstanca takođe poznata kao voda, jedan je od najbitnijih elemenata za Vaše zdravlje i toliko je važna da Vaše telo zahvaljujući vodi ima specifičan sistem upravljanja sa ciljem da spreči dehidrataciju i obezbedi svoj opstanak. Voda može biti prisutna svuda, ali to ne uzmajte zdravo za gotovo.

Voda čini više od dve trećine težine ljudskog tela i bez vode možemo umreti za nekoliko dana. Ljudski mozak se sastoji od 95% vode, krv čini 82% vode, a pluća se sastoje od 90% vode. Pad u vodosnabdevanju našeg tela od samo 2% može izazvati znake dehidratacije: kratkoročni gubitak pamćenja, problem sa osnovama matematike i otežano fokusiranje na pojedine predmete, kao što je gledanje u kompjuterski ekran.

Da li imate problema sa čitanjem ovog teksta?


Popijte vodu!

Blaga dehidratacija je takođe jedan od najčešćih uzroka umora tokom dana. Procenjuje se da više od polovine stanovnika ima blagu, hroničnu dehidrataciju. Ovo je prilično zastrašujuća statistika za sve pa i za razvijene zemlje, gde je voda uvek dostupna preko slavine ili flaširane vode.
 

Voda i zdravlje

Voda je važna za mehaniku ljudskog tela. Telo ne može da funkcioniše bez nje, kao što automobil ne može da se pokrene bez gasa ili nafte. U stvari, funkcionisanje svih ćelija i organa koji čine našu celokupnu anatomiju i fiziologiju zavisi od vode.

Voda služi kao “mazivo”


Voda služi kao “mazivo” za varenje u gotovo svim telesnim procesima. Voda u našoj pljuvački pomaže da olakša žvakanje i gutanje, obezbeđujući da hrana lako sklizne niz jednjak. Voda takođe “podmazuje” naše zglobove i hrskavice i omogućava im nesmetano kretanje.

Kada telo dehidrira, voda se povlači iz zglobova. Manje “podmazivanja” znači veće trenje koje izaziva bol u kolenima i leđima, što potencijalno dovodi do povreda i artritisa. Čak i našim očnim jabučicama treba puno “podmazivanja” vodom da bi dobro funkcionisale i ostale zdrave i očuvane.

Kako smanjiti dehidrataciju organizma?


Možda je najjednostavniji odgovor piti čistu vodu. Ali svi znamo kakvog je kvaliteta vode koju pijemo sa česme.

Šta je rešenje?

Aparat za prečišćavanje vode u svakom domaćinstvu. Skupo? NE.
 

Zdravlje nema cenu.


Nobel aparat za prečišćavanje vode možete kupiti na rate i na tri godine. Da, baš tako. Rešite svoj problem sa vodom kupovinom aparata za prečišćavanje vode. Gde? Kako? Sledi ovaj link dole i saznaj detalje.

 

Kako da nas kontaktirate

Adresa

Nobnek, Prve Pruge 1D, 11080, Zemun