N O B E L

Voda kakva treba da bude!

Omekšivač vode Duplex-Como Mini Twin sa PP-50

Uživajte u prednostima meke vode sa našim naprednim omekšavačima vode!

 • Rešite trajni problem tvrde vode: Zaštita od kamenca i produžite životni vek vaših cevi, bojlera, perilica i drugih aparata.
 • Isperite se luksuznom, mekom vodom: Omekšana voda je blaža prema koži i kosi, a za pranje je potrebno manje deterdženta.
 • Štednja na svakom koraku: Omekšavač vode smanjuje troškove energije i održavanja, a takođe i troškove zamene oštećenih aparata zbog tvrde vode.
 • Dupleks tehnologija: Uživajte u konstantnom dotoku meke vode zahvaljujući inovativnoj Dupleks tehnologiji.
 • Višestruki nivoi filtracije: Perivi mehanički predfilter uklanja nečistoće iz vode, a jonska izmena eliminiše kamenac.
 • Jednostavna kontrola: Displej omogućava jednostavno podešavanje parametara i praćenje performansi omekšavača.
 • Prilagođena tvrdoća vode: Sa mikserom (bajpasom) možete podešavati tvrdoću vode prema vašim željama.
 • Kompaktne dimenzije i fleksibilna ugradnja: Omekšavač se lako uklopi u vaš dom, a zahvaljujući fleksibilnoj ugradnji, instalacija je brza i jednostavna.

Uzbog života bez tvrde vode! Kontaktirajte nas danas!

 • Kako uređaj radi
 • Specifikacija
 • Komentari
 • Video

Omekšivač vode Duplex-Como Mini Twin sa PP-50

Kako uređaj radi?

Opis rada aparata

Tvrda voda ima izuzetno loše delovanje na vodovodne cevi, ugostiteljske aparate i kućne uređaje, koji su u neposrednom dodiru s vodom, kao što su mašine za veš i sudove, električni bojleri, rashladni uređaji, itd. Kalcijumove i magnezijumove soli uzrokuju i stvaranje trajnih mrlja i taloga na pločicama kupatila, sanitarijama, slavinama, kadama, tuš kabinama i hidromasažnim kadama. U uređajima za centralno grejanje, na radijatorima i u cevovodu stvaraju talog, što zbog loše toplotne provodljivosti, uzrokuje veći utrošak energije. Svrha postupka omekšavanja vode za kompletnu kućnu instalaciju i uređaje koji su u kontaktu sa vodom, je eliminisanje kamenca procesom jonske izmene.

Omekšivač vode Duplex-Como Mini Twin se može koristiti kako u domaćinstvima, ugostiteljskim objektima, tako i u za industrijsku nemenu gde je potrebna meka voda, kao što su proizvodnja lekova, alkoholnih i bezalkoholnih pića, pekare, frizerski saloni, medicinske ordinacije, itd.

Ovaj omekšivač ima dve kolone koje su ispunjene jonoizmenjivačkom masom koja vrši zamenu jona. Jonoizmenjivačka masa pretvara jone kalcijuma Ca++ i magnezijuma Mg++ u jone natrijuma Na+, tako što tvrda voda teče kroz jonoizmenjivačku masu gde se vrši zamena jona. Nakon protoka određene količine vode, počinje da se odvija proces regeneracije. Uređaj obavlja proces regeneracije koristeći slanu vodu NaCl (kuhinjska so) koja je bogata natrijumom, čime se tvrdoća vode eliminiše.Proces regeneracije se vrši automatski, jedino je potrebno uređaj programirati prilikom montaže i redovno snadbevati tabletiranom solju. Programiranje regeneracije se odvija po količini zadatog protoka vode u određeno vreme ili nakon zadatog vremenskog intervala.

Omekšivač vode Duplex-Como Mini Twin je tehnološki jednan od najnaprednijih omekšivača vode. Uređaj je Duplex omekšivač, što znači da ima jednu automatsku upravljačku glavu i dve kolone ispunjene jonoizmenjivačkom masom. Za korisnike uređaja ovo je izuzetno bitan parameter, iz razloga što imaju konstantno snabdevanje omekašanom vodom, što nije slučaj kod Singl omekšivača, koji imaju jednu kolonu i kod kojih se tokom obavljanja procesa regeneracije ne proizvodi omekšana voda.

Ovaj omekšivač je opremljen perivim mehaničkim predfilterom, kako bi se otklonile mehaničke nečistoće iz vode (pesak, mulj i slično) i ugrađuje se ispred omekšivača. Preporučuje se ugradnja i polipropilenskih filtera, ukoliko je voda jako zaprljana.

Uređaj poseduje displej sa jednostavnim načinom podešavanja koji prikazuje sve bitne parametre za rad uređaja. Omekšivač Duplex-Como Mini Twin  je opremljen i posebno dizajniranim mixerom (bajpasom), kojim se može podesiti tvrdoća vode.

Na mestu ugradnje uređaja pored dovoda vode potrebno je da postoji utičnica za napajanje i odvod za otpadnu vodu koju uređaj izbacuje prilikom procesa regeneracije.

Uređaj karakterišu relativno male dimenzije što daje više mogućnosti za mesto njegove montaže.

 

Tehnički podaci

Kapacitet

Mesto ugradnje

Preporučljivo za

Omekšivač vode Duplex-Como Mini Twin sa PP-50
product-img product-img
Preporuka
Jacket, Women

Oversize Cotton Dress

$110 $78

Lorem, ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Quia voluptas dolore doloribus architecto sequi corporis deleniti officia culpa dolor esse consectetur eligendi, natus at rem ab quae amet molestiae quod voluptates, illo exercitationem numquam ipsa. Est fuga ex ipsum alias ipsa quibusdam magni harum labore voluptate, esse deserunt saepe eveniet.