N O B E L

Voda kakva treba da bude!

Stella bez pumpe

Uživajte u zdravoj, prečišćenoj vodi uz Stellu!


Stella nije samo aparat za prečišćavanje vode, već ulaznica u svet zdravlja i prirodnog osveženja. Zaboravite na kupovinu boca s vodom i nelagodan hlor. Stella koristi naprednu tehnologiju filtracije sa aktivnim ugljem, sedimentnim filterom i RO membranom da odstrani nečistoće, hlor i neprijatne mirise, ostavljajući vam kristalno čistu vodu direktno iz slavine.

Predstavite svojoj porodici čistu vodu za:

Piće: Pripremite ukusnije čajeve, kafu i uživajte u prirodnom ukusu vode.

Kuvanje: Poboljšajte ukus kuvanog jela i napitaka.

Stella - jednostavna za vas, bolja za zdravlje svih:

Brza i jednostavna instalacija - Uživajte u čistijoj vodi za tren oka.

Kompaktan dizajn - Stella se uklapa u svaku kuhinju.

Uvek dostupan servis filtera - Servisna služba na celoj teritoriji Srbije!

Podignite kvalitet života uz Stellu - poručite svoju danas!

 • Kako uređaj radi
 • Specifikacija
 • Komentari
 • Video

Stella bez pumpe

Kako uređaj radi?

Aparat za prečišćavanje vode Stella SZ sa senzorom za zaustavljanje vode je tradicionalni RO aparati koji se ugrađuje ispod sudopere, sa novim inovativnim dizajnom I olakšanim pristupom zameni filtera i održavanju.

Otvaranjem ventila sa plavom ručicom koji se nalazi na priključku sa vodovodnom instalacijom, voda iz vodovodne mreže ulazi u prvu tubu sa sedimentnim filterom finoće 20 mikrona koji mehaničkim putem odstranjuje pesak, blato I druge mehaničke nečistoće. Zatim voda prolazi kroz drugu tubu sa filterom od aktivnog uglja, gde se apsorbuju hlor, hlorna jedinjenja, pesticidi i druga štetna hemijska jedinjenja. Nakon toga, voda prolazi kroz treću tubu sa sedimentnim filterom finoće 5 mikrona. Iz treće tube voda ulazi u glavni filter sa polupropusnom osmotskom membranom.

Kod aparata STELLA SZ usled delovanja pritiska vode iz mreže iznad 2,5 bara, procesom obrnute osmoze, RO membrana čisti vodu od spojeva soli teških metala, virusa, bakterija i ostalih nečistoća većih od 0,0001 mikrona. Na izlazu iz tube sa RO membranom postoje dva voda, od kojih je jedan sa čistom prečišćenom vodom, a drugi je sa prljavom vodom u kojoj je ostalo sve ono što je RO membrana odstranila. Prljava voda se sprovodi u kanalizaciju preko sifona kuhinjske sudopere. Čista prečišćena voda odlazi u rezervoar gde se skuplja. Pritisak prečišćene vode na izlazu RO membrane je oko 0,5 bara. Zbog tako malog pritiska mora se sačekati oko jednog sata da se rezervoar napuni. Jednom kada je rezervoar pun, aparat odmah dopunjava potrošenu vodu iz njega. Prečišćena voda iz rezervoara se konzumira preko posebno instalirane slavine na kuhinjskoj sudoperi ili radnoj površini. Na prolasku vode od rezervoara do slavine, prečišćena voda prolazi kroz poslednji filter sa aktivnim ugljem u koji su dodati minerali kalcijuma i magnezijuma. Minerali popravljaju ukus vode i obezbeđuju adekvatnu pH vrednost vode.

Na ulazu gradske vode u aparat za prečišćavanje vode ugrađuje se senzor za zaustavljanje vode SZ. Ukoliko se desi da aparat za prečišćavanje vode procuri iz bilo kog razloga, senzor za zaustavljanje vode će automatski zaustaviti dovod vode ka aparatu.

Na svaki od ovih aparata se može priključiti ultravioletni sterilizator vode koji vrši hladnu sterilizaciju ultraljubičastim zracima.

Glavni sastavni delovi aparata
 

 1. Prva tuba sa sedimentnim filterom od polipropilena - tip PX 20.
 2. Druga tuba sa filterom od aktivnog uglja - tip 9CVCA.
 3. Treća tuba sa sedimentnim filterom od polipropilena - tip PX 05.
 4. Glavni filter, tuba sa RO membranom - tip Filmtec RE-1812-50GPD.
 5. Završni post-filter sa aktivnim ugljem obogaćen kalcijumom i magnezijumom - tip PHR-10.
 6. Automatski stop ventil.
 7. Rezervoar pod pritiskom - tip TR10.
 8. Slavina za istakanje prečišćene vode - tip TR-101.
 9. Senzor za zaustavljanje vode SZ.
 

Tehnički podaci

 

 • Maksimalna količina filtriranja: 80 - 120 l vode za piće u toku 24 sata, pri optimalnim uslovima.
 • Minimalni pritisak vode za aparat Stella SZ: 2,50 bara.
 • Zapremina čiste vode u rezervoaru: 8 l neto +/- 1 l.
 • Radna temperatura dovodne vode: 10 - 30°C.
 • Nivelacija rastvorivih materija u vodi: 85-100 %.

Kapacitet

Mesto ugradnje

 

 • Filteri - ispod sudopere.
 • Rezervoar - ispod sudopere.
 • Slavina - na sudoperi.
 • Dimenzije aparata (visina x širina x dubina): 365x410x250 mm.
 • Dimenzije rezervoara (prečnik x visina): 280x440 mm.

Preporučljivo za

Standardno za gradska domaćinstva
product-img product-img
Preporuka
Jacket, Women

Oversize Cotton Dress

$110 $78

Lorem, ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Quia voluptas dolore doloribus architecto sequi corporis deleniti officia culpa dolor esse consectetur eligendi, natus at rem ab quae amet molestiae quod voluptates, illo exercitationem numquam ipsa. Est fuga ex ipsum alias ipsa quibusdam magni harum labore voluptate, esse deserunt saepe eveniet.