N O B E L

Voda kakva treba da bude!

Voda kao lek

Astma i alergije

Astma i alergije su vrlo čvrsto povezani. Alergičan napad nastaje kada Vaš imuni sistem pogrešno identifikuje bezopasnu supstancu kao što su polen ili prašina kao opasnog napadača. Antitela napadaju alergen u pokušaju da zaštite Vaše telo od te materije.

Hemikalije koje je oslobodio Vaš imuni sistem dovode do simptoma alergije kao što su zapušen nos, curenje iz nosa, itd. Kod nekih osoba ova ista reakcija takođe utiče na pluća i disajne puteve, što dovodi do astmatičnih problema.


Šta je kamenje u žuči?


Kamenje se formira u žučnoj kesi i žučnim kanalima kojima se žuč prenosi iz jetre u creva. Kamenje može da se formira u žučnoj kesi ako postoji promena ili disbalans u sastavu žuči ili ako se žučna kesa ne prazni potpuno.

Većina obolelih od astme i alergija pokušavaju da prilagode svoju okolinu kako bi smanjili kijanje, šmrcanje i šištanje u grudima. Iako se lekari prvenstveno fokusiraju na smanjenje zagađenja vazduha i na otrove u kući, ponekad previđaju da voda može da igra važnu ulogu u izazvanju astme i alergija.

Astma i alergije


Hlor i hemikalije


Testiranje vode koju pijete može biti dobra ideja ukoliko Vi ili član Vaše porodice imate/ ima astmu i alergije. Jedna studija u Belgiji je nedavno zaključila da hlor, koji se dodaje vodi da bi eliminisao bakterije, može biti uzrok astme kod dece. Gasovi iz hlora u bazenima, pa čak i pod tušem, mogu biti uzročnik za napad astme i alergije.

Oni koji pate od astme i alergija su često osetljivi na gasove koji se proizvode kada hlor sanira bakterije u znoju ili urinu. Ovi gasovi mogu nastati u zatvorenoj tuš kabini, nadražujući pluća dece i odraslih koji imaju astmu i alergije.

Stanja izazvana izlaganjem hloru:

  • respiratorni problemi (nos, grlo, pluća, astma, bronhitis).
  • suva ili lomljiva kosa.
  • suva koža, perut, svrab, osip.
  • iritacija očiju.


Druge hemikalije u vodi za piće takođe mogu uticati na ljude sa astmom i alergijama. Fluor se dodaje u većini opštinskih vodovoda kako bi pomogao u borbi protiv propadanja zuba kod dece. Međutim, kod nekih ljudi sa astmom i alergijama fluor može ugroziti njihovo zdravlje.

Alergolozi decenijama znaju da postoje dokumentovani slučajevi za odrasle i decu sa astmom i alergijama, koji su pretrpeli ozbiljne reakcije na fluor. 1967. godine, godišnji izveštaj o alergiji u SAD je objavio studiju kojom je utrvrđeno da su bebe, deca i jedna odrasla osoba imali alergijske reakcije na koži i napade astme nakon upotrebe vode koja je bila tretirana sa fluorom.

Domaćinstva čiji članovi imaju astmu i alergije mogu da prečišćavaju svoju vodu iz česme Nobel uređajima sa reverznom osmozom i na taj način uklone hlor i fluor u vodi koju koriste.


Za čistiju i zdraviju vodu, uzmite aparat za prečišćavanje vode danas!


Uživajte u bezbednoj i ukusnoj vodi u svom domu. Naručite svoj aparat za prečišćavanje vode sada i iskoristite posebne uslove kupovine na rate!

Naručite sada

Kako da nas kontaktirate

Adresa

Nobnek, Prve Pruge 1D, 11080, Zemun