N O B E L

Voda kakva treba da bude!

Voda kao lek

Dijabetes

Da li ste ikada govorili “umirem od žeđi”, a da su Vam prijatelji ili kolege rekli:

"Znate, možda imate dijabetes?"

Zvuči kao šala, ali u stvarnosti, žeđ može biti signal ove bolesti koja se jako brzo širi u čitavom svetu.


Zašto je žeđ povezana sa dijabetesom?


Prema članku iz 1995. godine sa web stranice CNN.com, kod osoba sa dijabetesom, višak šećera u krvi ili glukoze u telu privlači vodu iz tkiva, zbog čega se te osobe osećaju dehidrirano. Da bi ugasile žeđ, osobe sa dijabetesom piju dosta vode i drugih napitaka koji dovode do češćeg mokrenja.
 

Ako primetite neobjašnjivio povećanje žeđi i mokrenja, obratite se svom lekaru.


To ne mora nužno značiti da imate dijabetes, to može biti i nešto bezazleno.

DijabetesAko već imate dijabetes, onda morate napraviti neke promene u Vašoj ishrani. Kao što je već pomenuto, konzumiranje vode umesto saltkiša je od ključnog značaja.

Voda je, prema specijalistima za dijabetes, veoma važna za sve, a posebno za dijabetes pacijente, jer čak i mali pad nivoa hidratacije može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme kod dijabetičara. Jedan od najsigurnijih znakova upozorenja na visoki nivo šećera u krvi je žeđ.
 

Voda je najbolji način da se utoli žeđ i da se smanji nivo šećera u krvi.


Takođe, u cilju da telo funkcioniše normalno, voda treba da se konzumira redovno. Ali, imajte u vidu da Vaše telo može izgubiti tečnost kroz vežbe i normalno izlaganje visokim temepraturama. Takođe, optimalni nivo hidratacije će sprečiti zamor i potpomognuti fizičke performanse.

Studija predstavljena na godišnjem sastanku Američkog udruženja dijabetesa u SAD uključila je 3.615 muškaraca i žena sa normalnim nivoom šećera u krvi na početku studije. Oni koji su pili više od 4,5 šolje vode dnevno su imali 21% manje šansi da razviju hiperglikemiju tokom narednih 9 godina, nego oni koji su pili 2 šolje ili manje dnevno. Analiza je uzela u obzir i druge faktore koji mogu da utiču na rizik od visokog šećera u krvi, kao što su fizičke aktivnosti, godine starosti, težina, itd.

Čista voda nema kalorije, bez natrijuma je i ne sadrži masti ili holesterol, što je čini najboljim dodatakom ishrani za osobe sa dijabetesom. Takođe, voda nema kofein, koji je dehidrator. Slatki sokovi i gazirana pića sadrže vodu, ali se ne mogu računati kao deo ispunjenja pravila "osam čaša vode dnevno". Ovi napici se moraju izbegavati kako bi se sprečilo povećanje nivoa glukoze.


Za čistiju i zdraviju vodu, uzmite aparat za prečišćavanje vode danas!


Uživajte u bezbednoj i ukusnoj vodi u svom domu. Naručite svoj aparat za prečišćavanje vode sada i iskoristite posebne uslove kupovine na rate!

Naručite sada

Kako da nas kontaktirate

Adresa

Nobnek, Prve Pruge 1D, 11080, Zemun