N O B E L

Voda kakva treba da bude!

Kvalitet vode

Top 5 problema tvrde vode

Tvrda voda je izvor mnogih problema. Tvrdoću prirodnih voda uglavnom izazivaju joni kalcijuma, magnezijuma i gvožđa neorganskog porekla. Kalcijum i magnezijum se u vodi javljaju najčešće u obliku kiselih karbonata, sulfata i hlorida.

Tvrdoća vode izražava se u stepenima ili u miligramekvivalentima (milivalima) jona kalcijuma i magnezijuma u jednom litru vode. Tvrdoća vode izražava se najčešće u nemačkim jedinicama °dH.


Top 5 problema tvrde vode


Problemi koji se javljaju u Vašem domaćinstvu zbog tvrde vode su:

  • tvrda voda troši mnogo više sapuna i deterdženata,
  • tvrda voda ostavlja ružne mrlje u kadi, lavabou i na pločicama,
  • tvrda voda ostavlja tačke i pruge na staklu i na posuđu u Vašoj kuhinji,
  • tvrda voda otežava kupanje tako što štetno deluje na kožu i kosu,
  • tvrda voda stvara kamenac u svim aparatima koji koriste vodu, (mašine za veš i sudove, bojleri, aparati za kuvanje vode i kafe, itd.), u cevima za vodu i radijatorima.


Svrha postupka pripreme vode za kompletnu kućnu instalaciju i kućne uređaje je stvarno uklanjanje katjona koji stvaraju vodeni kamenac iz vode postupkom jonske izmene.

Sloj za omekšavanje projektovan je tako da voda prolazi preko celog sloja mase za omekšavanje, osiguravajući njegov maksimalni učinak. Konstrukcija uređaja sa ugrađenom elektronikom i mikroprocesorom obezbeđuje potpuno automatski rad i regeneraciju mase za omekšavanje. Regeneracija se vrši pomoću slanog rastvora koji obezbeđuje tabletirana so.

Ugradnjom naših Nobel omekšivača rešićete sve probleme sa tvrdom vodom.

Kako da nas kontaktirate

Adresa

Nobnek, Prve Pruge 1D, 11080, Zemun