N O B E L

Voda kakva treba da bude!

Voda i zdravlje

Da li voda može da mi pomogne da živim duže?

Teško je zamisliti, ali istina je da ljudska bića žive duže u 21. veku. U ovom modernom dobu, životni vek je povećan za nešto više od 30 godina. Postoji mnogo sekundarnih razloga zašto se ovo dešava, ali prema rečima Dr. Jeffrey Griffiths sa Tuft University School of Medicine, mnogo zasluga za duži životni vek se može pripisati čistoj vodi. Koji su to zdravstveni efekti izazvani korišćenjem čiste vode za piće?

Pogledajte dole navedeni spisak da biste videli korisne efekte korišćenja zdrave vode:

  • Smanjuje umor preko dana
  • Poboljšava pamćenje
  • Hrani kožu
  • Bitna je za varenje, apsorpciju i hemijske reakcije
  • Pomaže uklanjanje otrova iz Vašeg tela
  • Pomaže cirkulaciji
  • Reguliše sistem hlađenja Vašeg tela
  • Može sprečiti kamen u bubregu i infekciju mokraćnih kanala
  • Poboljšava tonus mišića
  • Pomaže “podmazivanju” zglobova

 

Postoji mnogo različitih veštačkih i prirodnih zagađivača koji se povremeno mogu naći u javnom vodovodnom sistemu, a zdravstveno su opasni. Mikrobi, uključujući bakterije poput koliformnih, kao što su Esherichia Coli, Cryptosporidium i Giardia lamblia mogu da izazovu probleme u stomaku, glavobolju, probavne smetnje, ali i teške bolesti.

Radionuklidi kao alfa emiteri, beta i foton emiteri, u kombinaciji sa radijumom 226/228 i gasom radonom mogu izazvati starenje kože, akne i rak. Neorganski zagađivači i isparljivi organski zagađivači kao što su arsen, benzen, stiren, fluorid, olovo, živa i bakar mogu da izazovu oštećenja kože, rak, probleme sa krvotokom, češće zubne karijese, krvarenja desni, kao i probeleme u trudnoći.

Dezinfekciona sredstva poput hlora, hloramina i hlor dioksida mogu da unište vitamin E i raznovrsne masne kiseline koje pomažu Vašoj koži da bude lepa i zdrava.

Javno komunalno preduzeće “Vodovod” može dodati u vodu ekstra sredstva za dezinfekciju, posle obilnih kiša i poplava da bi uništio bakterije. Sporedni produkti dezinfekcije vode su trihalometan (THM), hloroform (CHCl3), dihlor metan (CHCl2Br), dibromhlor metan (CHClBr2) i bromoform (CHBr3), koji mogu izazvati rak jetre ili bubrega, kao i probleme sa kožom, probavnim i nervnim sistemom.


VODA I ZDRAVLJE - SAZNAJTE KAKO DA ŽIVITE DUŽE


Nepobitna činjenica je da voda sa česme može sadržati veoma malo ili nimalo gore navedenih zagađivača tokom dužeg vremenskog perioda. Nažalost, niko ne zna kada će se ovi zagađivači pojaviti i u kojoj količini. Čak i ako su količine zagađivača niske, dugoročno izlaganje zagađivačima mnoge ljude može dovesti do manjih, a u krajnjoj meri i do ozbiljnih zdravstvenih problema koji će uticati na opšti izgled i zdravlje.

Ove zdravstvene komplikacije mogu se sprečiti jednostavnim korišćenjem Nobel prečišćivača za vodu.

Prečišćena voda ne samo da je bolja za Vašu kožu, već Vam i pomaže u sprečavanju simptoma starenja, ona takođe može da pomogne da smanjite rizik od glavnih zdravstvenih tegoba i zaštitite Vašu porodicu od štetnih zagađivača. Pronalaženjem pravog Nobel sistema za prečišćavanje vode koji može da odstrani iz Vaše vode sve navedne zagađivače, obezbedićete zdravlje sebi i svojoj porodici.

Alternativno, možete piti flaširanu vodu, koja bi trebalo da ima bolji kvalitet od vode iz česme. Međutim, kućni sistemi za prečišćavanje vode mogu da uklone preko 90% štetnih zagađivača i oni su dokazno isplativiji na duži period.

Kada zamislite koliko flaša vode potrošite za godinu dana, sistemi za prečišćavanje vode ne samo da će obezbediti zdravstveno ispravnu vodu za piće i manje napora za nabavku i transport flaširane vode, već će takođe pomoći da spasete našu planetu od svih onih otpadnih plastičnih flaša za vodu, čija razgradnja traje od 100 do 1.000 godina.
 

Dakle, odgovor je da, pijući čistu vodu možete da živite duže.


Jednostavno, Vaše telo ne može da skladišti dovoljne zalihe vode. Potreban je stalni unos zdrave vode za hidriranje ćelija i uklanjanje otrova kroz jetru i kasnije bubrege.

Bez ovog važnog dopunjavanja vode, Vaše telo bi dehidriralo, usporilo rad i Vaša krv bi se bukvalno “zgusnula”, usled čega bi Vaše telo oslobodilo histamine u naporu da skladišti vodu u ćelijama. Sve ovo navedeno ima negativan uticaj na Vaše zdravlje na način da ćete verovatno doživeti glavobolju, letargiju i druge negativne efekte po zdravlje.

 

Kako da nas kontaktirate

Adresa

Nobnek, Prve Pruge 1D, 11080, Zemun