N O B E L

Voda kakva treba da bude!

Kvalitet vode

Da li su minerali u vodi važni za naše zdravlje?

Minerali su neophodni za osnovne funkcije ljudskog tela. Oni pomažu u kontroli rasta kostiju, regulišu protok tečnosti kroz organizam, normalizuju funkcije nerava i mišića, održavaju metabolizam, rast vezivnog tkiva i još mnogo toga.
 

Velika je zabluda da dobijamo dovoljnu količinu minerala iz vode za piće.


U stvarnosti, glavni izvor minerala se nalazi u našoj hrani, a ne u vodi za piće. Da bi dobili dovoljno minerala, trebalo bi svakog dana da popijete vode u količini pune kade, što i nije baš izvodljivo. Mi smo sigurni da Vam lekar neće prepisati "kadu vode" ako imate manjak minerala, zar ne?
 

Da li su minerali u vodi važni za naše zdravlje?


Imajte na umu da voda sadrži samo neorganske minerale koji zaista mogu biti štetni po ljudsko zdravlje. Naše telo ima teškoća sa obradom neorganskih minerala i ono što ne može da apsorbuje skladišti se u našim tkivima i organima i na kraju ti minerali postanu toksični za telo.

Primarni krivci su kalcijumove soli i one vremenom mogu izazvati kamen u bubregu, oboljenja kostiju, artritis i stvrdnjavanje i blokiranje naših arterija. Do otkazivanja organa i pojave kancera takođe može doći zbog dugotrajnog izlaganja pojedinim vrstama toksičnih ili radioaktivnih minerala koji se nalaze u vodi iz česme i prirodnoj izvorskoj vodi.

Organski minerali koji se u izobilju nalaze u hrani se mnogo lakše apsorbuju i oni ne sadrže toksične minerale.


Glavni minerali koji su potrebni Vašem telu i gde ih možete pronaći


Kalcijum - Bitan za jake kosti i zube. Takođe igra važnu ulogu u probavnom sistemu. Nedostatak kalcijuma može dovesti do osteoporoze.

Kalcijuma ima u namirnicama kao što su:

  • Bademi, lešnici, brazilski orah
  • rokoli, kelj, spanać, potočarka
  • Suve kajsije i smokve
  • Skuša, kamenice, losos, sardine
  • Kalcijumom obogaćeni soja sir i mleko


Za čistiju i zdraviju vodu, uzmite aparat za prečišćavanje vode danas!


Uživajte u bezbednoj i ukusnoj vodi u svom domu. Naručite svoj aparat za prečišćavanje vode sada i iskoristite posebne uslove kupovine na rate!

Naručite sada

Kako da nas kontaktirate

Adresa

Nobnek, Prve Pruge 1D, 11080, Zemun